Unde se cheltuie cei mai mulți bani la jocurile de noroc?

Posted by Henry Potter on Thursday, September 26, 2019

Jocurile de noroc s-au extins pe plan global și sunt puține țări care nu au acces la acest mod de divertisment, cert este că ele sunt trate în același mod, posibilitatea de a face bani distrându-te. Nu toți jucătorii au șansa la câștigul cel mare dar sunt și victorii mai mici, pe care aceștia le tratează ca atare și care fidelizează jucătorul în așa mod, încât acesta să se reîntoarcă. Datorită creșterii în popularitate, organizațiile specializate efectuează studii și cercetări constante, unde colectează statistici în acest mediu, care privesc cheltuielile medii pentru jocurile de noroc din orice domeniu, fizic sau virtual.

Imagine cu niște oameni care joacă la ruletă

Factorul exact, care decide în ce țări se joacă cel mai mult, este raportul financiar. Este singurul mod precis pentru a spune cu exactitate cât se cheltuie în țara respectivă pe jocurile de noroc. Raportul financiar nu înregistrează numai cheltuieli, dar și câștigurile și pierderile. Cu toate acestea, cheltuiala este de obicei măsura mai exactă, deoarece pierderea nu ține cont de câștigul de bani.

Australia este țara care bifează toate criteriile pentru cea mai cheltuitoare țară la jocurile de noroc. Statisticile Guvernamentale au demonstrat că australienii pierd cu mult mai mult decât americanii la jocurile de noroc, mai mult decât dublu, și cu 49% mai mult decât jucătorii din Singapore. Un australian cheltuie aproape de 1200 de dolari anual la jocurile de cazinou. Cetățenii au la dispoziție cele mai multe forme de pariere, inclusiv pariul pe rata valutară setată de Banca Centrala pentru ziua următoare.

Statele Unite sunt pe locul al doilea, deși sunt foarte aproape de medalia de aur. Suma anuală pierdută la jocurile de noroc a ajuns la 116 miliarde de dolari în toată SUA. În Statele Unite se cheltuiesc mulți bani pentru loteriile de stat. Aceasta este una dintre cele mai accesibile forme de jocuri de noroc din Statele Unite și înregistrează 100 de dolari pierduți pentru fiecare rezident, anual. Din raportul loteriei reiese că americanul mediu joacă aproximativ de două ori săptămână, la o formă de loterie. Raportul s-a întocmit la costul mediu pentru bilet de loterie de 1 dolar, de două ori pe săptămână.

Singapore, deși nu are o istorie foarte lungă în aceast departament, primul cazinou a fost deschis în 2010, această țară a reușit să extindă această industrie la una dintre cele mai dezvoltate existente pe continent. Fiecare cetățean rezident cheltuie anual la jocurile de noroc aproape de 1100 de dolari, de altfel, foarte mulți dintre jucători au dezvoltat probleme de adicție, astfel că au trebuit luate măsuri guvernamentale. Singapore este singura țară care a dezvoltat sistemul unic de excludere familială, în care un membru al familie poate cere interdicție oficială la jocurile de noroc pentru membrul afectat. De asemenea, Guvernul a stabilit o taxă de 80 de dolari, pentru a putea fi admis în cazinouri.

Un om care joacă Blacjack

Irlanda, are una dintre cele mai dezvoltate industrii de jocuri de noroc din Europa, prin urmare ei se ridică pe locul 4 în clasamentul nostru. Anual, irlandezii pierd în medie de 600 de dolari la jocuri de noroc. Aici, Statul nu reglementează această industrie și există doar niște legi foarte vechi, unde pariul maxim la orice formă de joc de noroc nu trebuia să depășească 6 penny, însă odată cu trecerea la euro, legea nu mai este relevantă, nu a fost schimbată și nu există nici o formă de control.

Marea Britanie a înregistrat o explozie la veniturile din această industrie, odată cu legalizarea cazinourilor virtuale, an în care a înregistrat și un record, de 13, 8 miliarde de lire. Venitul din cazinourile online, pariuri sportive, poker și Bingo online, a fost de 817 milioane de lire in anii următorii deschiderii dar până în 2009 au reușit să ajungă la cifra miliardelor. De îndată ce a fost permisa includerea operatorilor străini, aceste cifre au devenit și mai alarmante pentru guvern, având creșteri și de peste 80% , bani cheltuiți de cetățenei pe jocurile de noroc.

Canada este țara în care 75% dintre adulți preferă acest mod de divertisment și cheltuie anual în jur de 530 de dolari la cazinouri pentru următoarele forme de jocuri de noroc jocuri de loterie, ruletă, sloturi, poker și jocuri de masă. Jocurile de noroc au devenit o tradiție pentru cetățenii canadieni, care au împins lucrurile foarte departe și au început să ofere copiilor pentru cadoul de Crăciun bilete de la loterii. Guvernul a fost nevoit sa înceapă Campanii Sociale pentru a opri acest obicei.

Jocuri video slot

Când vine vorba de România, industria este în plină creștere și rapoartele cu veniturile cazinourilor devin din ce în ce mai îngrijorătoare. Potrivit ultimului raport, românii cheltuie anual 650 de milioane de euro la faimoasele păcănele și conform Directorului executiv al asociației Rombet, cel puțin 550 de milioane se întorc la jucători, 85%. Nu se poate determina exact cât este suma cheltuită pe cap de jucător, deoarece este un lanț întreg și câștigurile sunt într-o mișcare perpetuă. Ceea ce știm exact este că se cheltuie în jur de 650 de milioane de euro numai la jocurile de tip slot video, care înseamnă cam undeva la 100 Ron buget lunar pentru jocuri de noroc.